Aardappel-erwtensoep uitPeru

Aardappel-erwtensoep uitPeru

Aardappel-erwtensoep uitPeru

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 liter groentebouillon
4 grote aardappelen in dobbelstenen
1 rode peper zonder zaad in reepjes
1 gesnipperde rode ui
3 gesnipperde tenen knoflook
300 gr diepvriesdoperwten
1 klein blikje maïskorrels
1/8 liter crème fraîche
1 uitgeperste limoen
zout, peper
2 bosuien in ringetjes
1/2 bosje korianderblaadjes

Bereiden

Breng de helft van de bouillon met de aardappelen, de ui, de peper en de
knoflook aan de kook en laat ± 20 minuten zacht pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer glad en voeg de rest van de bouillon
toe.
Voeg de doperwten en de maïs toe en kook deze kort mee.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout, peper en
limoensap.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de bosui en de
koriander.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus