Aantal personen: 4
1 liter groentebouillon
4 grote aardappelen in dobbelstenen
1 rode peper zonder zaad in reepjes
1 gesnipperde rode ui
3 gesnipperde tenen knoflook
300 gr diepvriesdoperwten
1 klein blikje maïskorrels
1/8 liter crème fraîche
1 uitgeperste limoen
zout, peper
2 bosuien in ringetjes
1/2 bosje korianderblaadjes
Breng de helft van de bouillon met de aardappelen, de ui, de peper en de
knoflook aan de kook en laat ± 20 minuten zacht pruttelen.
Pureer de soep met de staafmixer glad en voeg de rest van de bouillon
toe.
Voeg de doperwten en de maïs toe en kook deze kort mee.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met zout, peper en
limoensap.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden en garneer met de bosui en de
koriander.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |